top of page
Peter Hess® Klankmassage
De kennis van de werking van klanken is al heel oud. Het wordt al zo'n 5000 jaar toegepast in India. Iemand die in harmonie leeft, straalt harmonie en rust uit naar de omgeving. 
Peter Hess, ingenieur in de technische natuurwetenschap heeft op basis van jarenlange onderzoek en ervaring, de huidige klankmassage ontwikkeld. Bijna 30 jaar houdt hij bezig met onderzoek op gebied van klank en haar invloed op de mens. 
Dit werk doet hij in het door hem opgerichte "Peter Hess® instituut", waar ook opleidingen voor de trainers gegeven worden.  
Al liggende met je kleding aan komen de klankschalen op je lichaam en om je heen te staan. Je ligt eerst op je buik en dan zet ik de schalen op je rug, na ongeveer 25 minuten vraag ik je om om te draaien op je rug en zet ik de klankschalen op je buik- en borstgebied. Mocht je niet lekker liggen in een van de houdingen  mag je ook gewoon liggen zoals jij het prettigst ligt.
Door klankschalen zacht aan te slaan ontstaat er trillingen die opgenomen worden in je lichaam. Zoals een steentje dat je in het water gooit zie je de trillingen als een kring steeds verder gaan in het water. 

Het lichaam bestaat voor een groot deel uit water en komt in beweging door de trillingen van de klankschalen.  

Na afloop kan je een diepe ontspanning ervaren. 

De klankmassage kan worden ingezet als een ontspanningsmethode bij  klachten waarbij spanningen een rol kunnen spelen zoals:

– Persoonlijke ontwikkeling;
– Bewustwording;
– Migraine;
– Slaapstoornissen;
– Burn-Out

Zwangerschap begeleiden met klank: Je bent welkom vanaf de derde maand om tot ontspanning te komen en om in verbinding te komen met jouw baby. 

Kom in een voor jou comfortabele houding liggen en ervaar de klanken van de schalen om je heen.

Image by Magic Bowls
bottom of page